email

Maksud Suhu Penetapan

Home > Berita > Berita Industri TehMaksud Suhu Penetapan

Produk panas.

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

2023-11-29 09:00:13

Teh hitam, juga dikenali sebagai teh merah di China, adalah minuman popular yang dinikmati oleh orang di seluruh dunia. Artikel ini bertujuan untuk memberikan gambaran ringkas tentang pelbagai jenis teh hitam dan ciri-cirinya.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Maksud Suhu Penetapan

2022-06-01 12:10:14

Apabila membuat teh Pu-erh, penetapan teh adalah yang paling biasa kepada semua orang, dan ia juga merupakan salah satu faktor paling kritikal yang membentuk kualiti teh Pu-erh.

Maksud tepat "penetapan" merujuk kepada memusnahkan tisu daun teh segar, supaya bahan-bahan dalam daun segar berubah dengan cepat di bawah keadaan suhu tinggi untuk membentuk asas kualiti dan rasa unik pelbagai teh.

Oleh itu, suhu penetapan teh amat penting. Suhu penetapan teh teh Pu-erh mempunyai keperluan khusus tersendiri.

Pertama sekali, perlu dijelaskan bahawa "suhu penetapan" merujuk kepada nilai suhu yang harus dicapai oleh suhu daun daun segar semasa membuat jenis teh tertentu, bukan suhu periuk atau suhu daun segar yang masuk. dan meninggalkan periuk penetapan teh.

Kerana sebelum daun segar dimasukkan ke dalam pasu, suhu pasu sebenarnya telah melebihi 280°C; apabila daun segar dimasukkan ke dalam periuk dan keluar dari periuk penetapan teh, suhu daun selalunya lebih rendah, di bawah 60°C atau lebih rendah daripada 50°C.

Jika anda tidak memahami maksud sebenar "fixing temperature", adalah mudah untuk membentuk dua salah faham yang melampau. Satu ialah suhu penetapan teh teh Pu"er melebihi 280 ℃, dan yang lain ialah suhu penetapan teh teh Pu"er adalah di bawah 60 ℃.

Ketahui maksud suhu penetapan teh, mari kita bercakap tentang tujuan penetapan teh: gunakan suhu tinggi untuk memusnahkan enzim aktif dalam daun segar, kerana enzim aktif akan memangkinkan penguraian glikosida, mengakibatkan penurunan dalam potensi penuaan Pu eh teh.