Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Apabila membuat teh Pu-erh, penetapan teh adalah yang paling biasa kepada semua orang, dan ia juga merupakan salah satu faktor paling kritikal yang membentuk kualiti teh Pu-erh.
Maksud tepat "penetapan" merujuk kepada memusnahkan tisu daun teh segar, supaya bahan-bahan dalam daun segar berubah dengan cepat di bawah keadaan suhu tinggi untuk membentuk asas kualiti dan rasa unik pelbagai teh.
Oleh itu, suhu penetapan teh amat penting. Suhu penetapan teh teh Pu-erh mempunyai keperluan khusus tersendiri.
Pertama sekali, perlu dijelaskan bahawa "suhu penetapan" merujuk kepada nilai suhu yang harus dicapai oleh suhu daun daun segar semasa membuat jenis teh tertentu, bukan suhu periuk atau suhu daun segar yang masuk. dan meninggalkan periuk penetapan teh.
Kerana sebelum daun segar dimasukkan ke dalam pasu, suhu pasu sebenarnya telah melebihi 280°C; apabila daun segar dimasukkan ke dalam periuk dan keluar dari periuk penetapan teh, suhu daun selalunya lebih rendah, di bawah 60°C atau lebih rendah daripada 50°C.
Jika anda tidak memahami maksud sebenar "fixing temperature", adalah mudah untuk membentuk dua salah faham yang melampau. Satu ialah suhu penetapan teh teh Pu"er melebihi 280 ℃, dan yang lain ialah suhu penetapan teh teh Pu"er adalah di bawah 60 ℃.
Ketahui maksud suhu penetapan teh, mari kita bercakap tentang tujuan penetapan teh: gunakan suhu tinggi untuk memusnahkan enzim aktif dalam daun segar, kerana enzim aktif akan memangkinkan penguraian glikosida, mengakibatkan penurunan dalam potensi penuaan Pu eh teh.