DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Apabila membuat teh Pu-erh, penetapan teh adalah yang paling biasa kepada semua orang, dan ia juga merupakan salah satu faktor paling kritikal yang membentuk kualiti teh Pu-erh.
Maksud tepat "penetapan" merujuk kepada memusnahkan tisu daun teh segar, supaya bahan-bahan dalam daun segar berubah dengan cepat di bawah keadaan suhu tinggi untuk membentuk asas kualiti dan rasa unik pelbagai teh.
Oleh itu, suhu penetapan teh amat penting. Suhu penetapan teh teh Pu-erh mempunyai keperluan khusus tersendiri.
Pertama sekali, perlu dijelaskan bahawa "suhu penetapan" merujuk kepada nilai suhu yang harus dicapai oleh suhu daun daun segar semasa membuat jenis teh tertentu, bukan suhu periuk atau suhu daun segar yang masuk. dan meninggalkan periuk penetapan teh.
Kerana sebelum daun segar dimasukkan ke dalam pasu, suhu pasu sebenarnya telah melebihi 280°C; apabila daun segar dimasukkan ke dalam periuk dan keluar dari periuk penetapan teh, suhu daun selalunya lebih rendah, di bawah 60°C atau lebih rendah daripada 50°C.
Jika anda tidak memahami maksud sebenar "fixing temperature", adalah mudah untuk membentuk dua salah faham yang melampau. Satu ialah suhu penetapan teh teh Pu"er melebihi 280 ℃, dan yang lain ialah suhu penetapan teh teh Pu"er adalah di bawah 60 ℃.
Ketahui maksud suhu penetapan teh, mari kita bercakap tentang tujuan penetapan teh: gunakan suhu tinggi untuk memusnahkan enzim aktif dalam daun segar, kerana enzim aktif akan memangkinkan penguraian glikosida, mengakibatkan penurunan dalam potensi penuaan Pu eh teh.