Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Penyiapan teh Pu-erh boleh diringkaskan dalam tiga perkataan: cepat, seragam dan sepenuhnya.
"Cepat" merujuk kepada menaikkan suhu daun dengan cepat (biasanya dalam masa 1 hingga 2 minit) kepada 85°C selama kira-kira 3 minit, kerana 85°C ialah suhu kritikal untuk penyahaktifan enzim.
"Seragam" bermaksud bahawa suhu adalah seragam yang mungkin, dan penetapan adalah seragam.
"Totally" bermaksud membunuh daun segar dengan teliti.
Mengenai enzim aktif dalam teh, terdapat set suhu sedemikian: apabila suhu mencapai 35 °C, kesan pemangkin enzim akan berganda untuk setiap peningkatan suhu 10 °C; pada 52 °C, aktiviti polifenol oksidase adalah paling tinggi; pada 85 °C, Penyahaktifan Enzim.
Oleh itu, cara terbaik untuk penetapan teh adalah dengan menaikkan suhu dengan cepat, supaya suhu daun mencapai 85 °C, dan tea fixing diselesaikan dalam masa yang singkat, enzim aktif dibunuh secepat mungkin, dan potensi penuaan teh Pu"er dipelihara sebaik mungkin.
Jadi apa yang berlaku apabila suhu terlalu tinggi dan terlalu rendah?
Jika suhu terlalu tinggi, ia akan menyebabkan banyak keretakan glikosida, yang juga akan mengurangkan potensi penuaan; jika suhu terlalu rendah, bukan sahaja rasa berumput mendidih rendah tidak meruap, tetapi juga membawa kepada berlakunya pra-penapaian, dengan itu memusnahkan potensi penuaan teh Pu-erh.
Oleh itu, apabila kita membetulkan daun segar teh Pu-erh, adalah lebih baik untuk mengawal dan merekodkan suhu daun dengan tepat. Kualiti teh Pu-erh yang dihasilkan dengan cara ini lebih terjamin, terutamanya dalam proses penuaan nanti, impaknya akan lebih besar dan lebih besar.