Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Apakah penapaian daun teh?
Bercakap tentang teh, orang sering mengatakan bahawa penapaian penuh, separa penapaian, dan penapaian ringan adalah penapaian yang sama seperti makanan biasa yang ditapai, seperti yogurt, wain, cuka, dll. Apakah perbezaannya? Mari kita belajar tentang penapaian teh.
apa itu penapaian?
Apa yang dipanggil penapaian biasanya merujuk kepada proses penguraian tertentu bahan organik oleh organisma. Fenomena penapaian telah diketahui sejak sekian lama, tetapi sudah hampir 200 tahun untuk memahami sifatnya. Penapaian, ditakrifkan secara ketat oleh fisiologi mikrob: Proses di mana bahan organik terurai secara oksidatif oleh organisma kepada produk oksidatif dan membebaskan tenaga secara kolektif dirujuk sebagai biooksidasi.
Penapaian seperti yang ditakrifkan dalam pengeluaran perindustrian, penapaian industri.
Pengeluaran perindustrian secara amnya merujuk kepada semua pengeluaran perindustrian yang bergantung kepada aktiviti hidup mikroorganisma sebagai penapaian, seperti pembuatan bir, pengeluaran monosodium glutamat, dll. Penapaian dalam makanan: Makanan yang ditapai merujuk kepada sejenis makanan yang diproses dan dikilangkan oleh orang yang menggunakan mikroorganisma yang bermanfaat. , dengan perisa yang unik, seperti yogurt, keju, wain, jeruk, kicap, cuka, tempe, wain beras, bir, wain, dsb.
Penapaian teh, pengoksidaan biologi
Selalunya dikatakan bahawa teh Cina dibahagikan kepada enam kategori utama mengikut tahap tea fermentation dan kaedah pengeluaran yang komprehensif. Walau bagaimanapun, istilah penapaian di sini, dalam konteks kebiasaan teh Cina, adalah berbeza sama sekali daripada penapaian mikrob yang disebutkan di atas.