Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Apakah penapaian daun teh?
Bercakap tentang teh, orang sering mengatakan bahawa penapaian penuh, separa penapaian, dan penapaian ringan adalah penapaian yang sama seperti makanan biasa yang ditapai, seperti yogurt, wain, cuka, dll. Apakah perbezaannya? Mari kita belajar tentang penapaian teh.
apa itu penapaian?
Apa yang dipanggil penapaian biasanya merujuk kepada proses penguraian tertentu bahan organik oleh organisma. Fenomena penapaian telah diketahui sejak sekian lama, tetapi sudah hampir 200 tahun untuk memahami sifatnya. Penapaian, ditakrifkan secara ketat oleh fisiologi mikrob: Proses di mana bahan organik terurai secara oksidatif oleh organisma kepada produk oksidatif dan membebaskan tenaga secara kolektif dirujuk sebagai biooksidasi.
Penapaian seperti yang ditakrifkan dalam pengeluaran perindustrian, penapaian industri.
Pengeluaran perindustrian secara amnya merujuk kepada semua pengeluaran perindustrian yang bergantung kepada aktiviti hidup mikroorganisma sebagai penapaian, seperti pembuatan bir, pengeluaran monosodium glutamat, dll. Penapaian dalam makanan: Makanan yang ditapai merujuk kepada sejenis makanan yang diproses dan dikilangkan oleh orang yang menggunakan mikroorganisma yang bermanfaat. , dengan perisa yang unik, seperti yogurt, keju, wain, jeruk, kicap, cuka, tempe, wain beras, bir, wain, dsb.
Penapaian teh, pengoksidaan biologi
Selalunya dikatakan bahawa teh Cina dibahagikan kepada enam kategori utama mengikut tahap tea fermentation dan kaedah pengeluaran yang komprehensif. Walau bagaimanapun, istilah penapaian di sini, dalam konteks kebiasaan teh Cina, adalah berbeza sama sekali daripada penapaian mikrob yang disebutkan di atas.