DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Biluochun, sebagai teh bersejarah yang terkenal di China, cukup terkenal di China, dan ia dihasilkan di Wilayah Jiangsu, China.
Teh hijau Biluochun, juga dikenali sebagai Dongting Biluochun, dinamakan sempena Gunung Dongting di Tasik Taihu, Suzhou, China, sebagai kawasan pengeluar utamanya. Teh hijau Biluochun adalah sejenis teh hijau yang mempunyai sejarah yang panjang. Menurut rekod dokumen yang berkaitan, ia mempunyai sejarah lebih daripada seribu tahun, dan ia telah terkenal kepada dunia pada Dinasti Sui dan Tang China.
:
Teh Biluochun mempunyai bentuk kerinting, daun kecil dan warna hijau terang. Pada masa yang sama, seluruh badan daun teh ditutup dengan bulu putih. Pucuk dan daunnya agak langsing dan lembut, dan daun teh berpintal seperti siput. Oleh kerana tanah di sekitar Gunung Dongting adalah subur, kaya dengan nutrien, dan persekitarannya tenang, di bawah khasiat persekitaran ini, Biluochun yang dihasilkan juga mempunyai wangian bunga dan buah-buahan.
Sup teh yang dibancuh daripada daun teh Biluochun berwarna hijau zamrud, warna supnya hijau dan cerah, sup teh manis, berbau, berbau harum, dan rasanya manis dan lembut. Proses membancuh Biluochun juga merupakan sejenis keseronokan visual. Daun teh ditukar dan diregangkan di dalam air, dan daun teh tenggelam ke dalam air teh, menari seperti wanita cantik di dalam air. Selepas dibancuh, daun teh tersebar, urat di bahagian bawah daun jernih, dan aroma teh yang kuat.
Apabila bercakap tentang teh, adalah semulajadi untuk minum teh untuk menenangkan fikiran, memupuk badan dan penanaman diri, dan mempunyai banyak kesan penjagaan kesihatan untuk tubuh manusia. Kita semua tahu bahawa teh kaya dengan mineral dan bukan organik sebatian, dan bahan-bahan yang kaya mempunyai kesan yang sangat baik pada tubuh manusia, jadi apakah kesan yang Biluochun ada?Apakah faedah minum Biluochun?