email

Sejenis Teh Hijau China Istimewa-Biluochun

Home > Berita > Berita Industri TehSejenis Teh Hijau China Istimewa-Biluochun

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Sejenis Teh Hijau China Istimewa-Biluochun

2022-03-11 18:20:50

Biluochun, sebagai teh bersejarah yang terkenal di China, cukup terkenal di China, dan ia dihasilkan di Wilayah Jiangsu, China.

Teh hijau Biluochun, juga dikenali sebagai Dongting Biluochun, dinamakan sempena Gunung Dongting di Tasik Taihu, Suzhou, China, sebagai kawasan pengeluar utamanya. Teh hijau Biluochun adalah sejenis teh hijau yang mempunyai sejarah yang panjang. Menurut rekod dokumen yang berkaitan, ia mempunyai sejarah lebih daripada seribu tahun, dan ia telah terkenal kepada dunia pada Dinasti Sui dan Tang China.

:

Teh Biluochun mempunyai bentuk kerinting, daun kecil dan warna hijau terang. Pada masa yang sama, seluruh badan daun teh ditutup dengan bulu putih. Pucuk dan daunnya agak langsing dan lembut, dan daun teh berpintal seperti siput. Oleh kerana tanah di sekitar Gunung Dongting adalah subur, kaya dengan nutrien, dan persekitarannya tenang, di bawah khasiat persekitaran ini, Biluochun yang dihasilkan juga mempunyai wangian bunga dan buah-buahan.

Sup teh yang dibancuh daripada daun teh Biluochun berwarna hijau zamrud, warna supnya hijau dan cerah, sup teh manis, berbau, berbau harum, dan rasanya manis dan lembut. Proses membancuh Biluochun juga merupakan sejenis keseronokan visual. Daun teh ditukar dan diregangkan di dalam air, dan daun teh tenggelam ke dalam air teh, menari seperti wanita cantik di dalam air. Selepas dibancuh, daun teh tersebar, urat di bahagian bawah daun jernih, dan aroma teh yang kuat.

Apabila bercakap tentang teh, adalah semulajadi untuk minum teh untuk menenangkan fikiran, memupuk badan dan penanaman diri, dan mempunyai banyak kesan penjagaan kesihatan untuk tubuh manusia. Kita semua tahu bahawa teh kaya dengan mineral dan bukan organik sebatian, dan bahan-bahan yang kaya mempunyai kesan yang sangat baik pada tubuh manusia, jadi apakah kesan yang Biluochun ada?Apakah faedah minum Biluochun?