Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Biluochun, sebagai teh bersejarah yang terkenal di China, cukup terkenal di China, dan ia dihasilkan di Wilayah Jiangsu, China.
Teh hijau Biluochun, juga dikenali sebagai Dongting Biluochun, dinamakan sempena Gunung Dongting di Tasik Taihu, Suzhou, China, sebagai kawasan pengeluar utamanya. Teh hijau Biluochun adalah sejenis teh hijau yang mempunyai sejarah yang panjang. Menurut rekod dokumen yang berkaitan, ia mempunyai sejarah lebih daripada seribu tahun, dan ia telah terkenal kepada dunia pada Dinasti Sui dan Tang China.
:
Teh Biluochun mempunyai bentuk kerinting, daun kecil dan warna hijau terang. Pada masa yang sama, seluruh badan daun teh ditutup dengan bulu putih. Pucuk dan daunnya agak langsing dan lembut, dan daun teh berpintal seperti siput. Oleh kerana tanah di sekitar Gunung Dongting adalah subur, kaya dengan nutrien, dan persekitarannya tenang, di bawah khasiat persekitaran ini, Biluochun yang dihasilkan juga mempunyai wangian bunga dan buah-buahan.
Sup teh yang dibancuh daripada daun teh Biluochun berwarna hijau zamrud, warna supnya hijau dan cerah, sup teh manis, berbau, berbau harum, dan rasanya manis dan lembut. Proses membancuh Biluochun juga merupakan sejenis keseronokan visual. Daun teh ditukar dan diregangkan di dalam air, dan daun teh tenggelam ke dalam air teh, menari seperti wanita cantik di dalam air. Selepas dibancuh, daun teh tersebar, urat di bahagian bawah daun jernih, dan aroma teh yang kuat.
Apabila bercakap tentang teh, adalah semulajadi untuk minum teh untuk menenangkan fikiran, memupuk badan dan penanaman diri, dan mempunyai banyak kesan penjagaan kesihatan untuk tubuh manusia. Kita semua tahu bahawa teh kaya dengan mineral dan bukan organik sebatian, dan bahan-bahan yang kaya mempunyai kesan yang sangat baik pada tubuh manusia, jadi apakah kesan yang Biluochun ada?Apakah faedah minum Biluochun?