DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Sup teh teh hitam dan teh batu Wuyi berwarna merah pada pandangan pertama, jadi ramai peminat teh yang tidak begitu berpengetahuan boleh dengan mudah mengelirukan kedua-duanya.
Teh hitam tergolong dalam kategori teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa processing of black tea, tindak balas kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh telah berlaku. , Thearubin dan bahan-bahan baharu yang lain. Bahan aroma meningkat dengan ketara berbanding dengan daun segar. Oleh itu, teh hitam mempunyai ciri-ciri teh hitam, sup merah, daun merah dan rasa manis yang harum. Jenis teh hitam yang paling terkenal di China ialah Teh Hitam Keemun , yang merupakan kategori teh kedua terbesar di China.
Teh batu, teh separuh ditapai, teh oolong, terkenal dengan daya tarikan batu unik "haruman bunga tulang batu". Teh batu Wuyi dihasilkan terutamanya di kawasan Gunung Wuyi di utara Wilayah Fujian. Teh batu Wuyi ialah teh oolong Cina yang terbaik dan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China. Teh batu Wuyi mempunyai sejarah yang panjang dan mencerminkan ciri-ciri tempatan yang hebat.
Puncak bersambung, ngarai menegak dan mendatar, dan Sungai Jiuqu berlarutan di tengah. Iklimnya sederhana, musim sejuk panas pada musim sejuk dan musim panas sejuk, dan hujan lebat. Gunung Wuyi mempunyai tebing, lubang dalam dan lembah gergasi. Gunakan ceruk batu, celah batu dan celah batu untuk membina tebing batu di sepanjang tepi untuk membina taman teh "pasu". Teh batu Wuyi juga merupakan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China, dan Dahongpao ialah raja teh batu Wuyi.