Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Sup teh teh hitam dan teh batu Wuyi berwarna merah pada pandangan pertama, jadi ramai peminat teh yang tidak begitu berpengetahuan boleh dengan mudah mengelirukan kedua-duanya.
Teh hitam tergolong dalam kategori teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa processing of black tea, tindak balas kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh telah berlaku. , Thearubin dan bahan-bahan baharu yang lain. Bahan aroma meningkat dengan ketara berbanding dengan daun segar. Oleh itu, teh hitam mempunyai ciri-ciri teh hitam, sup merah, daun merah dan rasa manis yang harum. Jenis teh hitam yang paling terkenal di China ialah Teh Hitam Keemun , yang merupakan kategori teh kedua terbesar di China.
Teh batu, teh separuh ditapai, teh oolong, terkenal dengan daya tarikan batu unik "haruman bunga tulang batu". Teh batu Wuyi dihasilkan terutamanya di kawasan Gunung Wuyi di utara Wilayah Fujian. Teh batu Wuyi ialah teh oolong Cina yang terbaik dan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China. Teh batu Wuyi mempunyai sejarah yang panjang dan mencerminkan ciri-ciri tempatan yang hebat.
Puncak bersambung, ngarai menegak dan mendatar, dan Sungai Jiuqu berlarutan di tengah. Iklimnya sederhana, musim sejuk panas pada musim sejuk dan musim panas sejuk, dan hujan lebat. Gunung Wuyi mempunyai tebing, lubang dalam dan lembah gergasi. Gunakan ceruk batu, celah batu dan celah batu untuk membina tebing batu di sepanjang tepi untuk membina taman teh "pasu". Teh batu Wuyi juga merupakan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China, dan Dahongpao ialah raja teh batu Wuyi.