email

Teh Hitam Dan Teh Batu Wuyi

Home > Berita > Berita Industri TehTeh Hitam Dan Teh Batu Wuyi

Produk panas.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Pengeringan yang betul boleh mencerminkan sepenuhnya aroma teh batu Wuyi pada peringkat akhir, berikut adalah maklumat lanjut pengeringan.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

2022-09-09 15:24:25

Layu dan hijau bergegar adalah langkah utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Selamat datang kenalan anda untuk butiran lanjut.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hitam Dan Teh Batu Wuyi

2022-04-02 14:04:51

Sup teh teh hitam dan teh batu Wuyi berwarna merah pada pandangan pertama, jadi ramai peminat teh yang tidak begitu berpengetahuan boleh dengan mudah mengelirukan kedua-duanya.

Teh hitam tergolong dalam kategori teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa processing of black tea, tindak balas kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh telah berlaku. , Thearubin dan bahan-bahan baharu yang lain. Bahan aroma meningkat dengan ketara berbanding dengan daun segar. Oleh itu, teh hitam mempunyai ciri-ciri teh hitam, sup merah, daun merah dan rasa manis yang harum. Jenis teh hitam yang paling terkenal di China ialah Teh Hitam Keemun , yang merupakan kategori teh kedua terbesar di China.

Teh batu, teh separuh ditapai, teh oolong, terkenal dengan daya tarikan batu unik "haruman bunga tulang batu". Teh batu Wuyi dihasilkan terutamanya di kawasan Gunung Wuyi di utara Wilayah Fujian. Teh batu Wuyi ialah teh oolong Cina yang terbaik dan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China. Teh batu Wuyi mempunyai sejarah yang panjang dan mencerminkan ciri-ciri tempatan yang hebat.

Puncak bersambung, ngarai menegak dan mendatar, dan Sungai Jiuqu berlarutan di tengah. Iklimnya sederhana, musim sejuk panas pada musim sejuk dan musim panas sejuk, dan hujan lebat. Gunung Wuyi mempunyai tebing, lubang dalam dan lembah gergasi. Gunakan ceruk batu, celah batu dan celah batu untuk membina tebing batu di sepanjang tepi untuk membina taman teh "pasu". Teh batu Wuyi juga merupakan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China, dan Dahongpao ialah raja teh batu Wuyi.