email

Teh Hitam Dan Teh Batu Wuyi

Home > Berita > Berita Industri TehTeh Hitam Dan Teh Batu Wuyi

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hitam Dan Teh Batu Wuyi

2022-04-02 14:04:51

Sup teh teh hitam dan teh batu Wuyi berwarna merah pada pandangan pertama, jadi ramai peminat teh yang tidak begitu berpengetahuan boleh dengan mudah mengelirukan kedua-duanya.

Teh hitam tergolong dalam kategori teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa processing of black tea, tindak balas kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh telah berlaku. , Thearubin dan bahan-bahan baharu yang lain. Bahan aroma meningkat dengan ketara berbanding dengan daun segar. Oleh itu, teh hitam mempunyai ciri-ciri teh hitam, sup merah, daun merah dan rasa manis yang harum. Jenis teh hitam yang paling terkenal di China ialah Teh Hitam Keemun , yang merupakan kategori teh kedua terbesar di China.

Teh batu, teh separuh ditapai, teh oolong, terkenal dengan daya tarikan batu unik "haruman bunga tulang batu". Teh batu Wuyi dihasilkan terutamanya di kawasan Gunung Wuyi di utara Wilayah Fujian. Teh batu Wuyi ialah teh oolong Cina yang terbaik dan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China. Teh batu Wuyi mempunyai sejarah yang panjang dan mencerminkan ciri-ciri tempatan yang hebat.

Puncak bersambung, ngarai menegak dan mendatar, dan Sungai Jiuqu berlarutan di tengah. Iklimnya sederhana, musim sejuk panas pada musim sejuk dan musim panas sejuk, dan hujan lebat. Gunung Wuyi mempunyai tebing, lubang dalam dan lembah gergasi. Gunakan ceruk batu, celah batu dan celah batu untuk membina tebing batu di sepanjang tepi untuk membina taman teh "pasu". Teh batu Wuyi juga merupakan salah satu daripada sepuluh teh terkenal di China, dan Dahongpao ialah raja teh batu Wuyi.