Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Teh goncang adalah satu proses dalam proses teh oolong iaitu proses goncangan. Melalui ujian gabungan berbeza bagi daya pergerakan mekanikal dan daya geseran mekanikal shak ing , pengaruh kekuatan mekanikal yang berbeza dari shak ing mengenai perubahan fizikal dan kimia teh segar daun dan kualiti teh telah disiasat. Keputusan menunjukkan bahawa daya senaman mekanikal meningkatkan fungsi pengaliran tisu hujung daun, menyelaraskan bahan perisa sup teh, dan mempunyai kesan dalaman; geseran mekanikal menyebabkan kerosakan sel daun, pengoksidaan enzimatik polifenol teh, aroma teraruh, dan mempunyai kesan luaran; senaman Daya dan geseran harus diselaraskan untuk membentuk aroma yang unik, rasa yang tinggi dan kualiti teh yang lembut.
Peranan teh oolong goncang hijau:
1. Mencakar sel tepi daun untuk mempercepatkan pengoksidaan enzimatik;,
2. Menggalakkan teh hijau kepada "dehidrasi";
3. Tukar cara pengagihan air, supaya bahagian air diagihkan dari sel yang rosak;
4. Memberi daya luaran untuk pelbagai perubahan pada daun.
Cara goncang ing teh oolong?
Daun teh yang layu diletakkan dalam ayak buluh dan diayak ke depan dan ke belakang, supaya tepi daun digosok, sel tepi daun rosak, dan air hilang selepas ditabur, dan polifenol dalam daun secara beransur-ansur. teroksida di bawah tindakan acuan, membentuk kualiti unik teh..Sha raja daun teh ringan dahulu dan kemudian lebih berat, supaya tidak putus tangkai dan menyebabkan daun teh mati.
Shakin g mesti menguasai prinsip "step by step". Kelajuan putaran bagi mesin goncang teh meningkat dari kecil ke tinggi, daya secara beransur-ansur meningkat dari daya ringan, penyebaran daun dari nipis ke tebal, masa dari pendek ke panjang, dan penapaian dari lebih ringan kepada lebih berat. Daun segar lembut dan mempunyai banyak air, jadi ia sesuai untuk pendedahan matahari dan kurang gegaran.
Teh oolong bergegar mesti menguasai prinsip "step by step". The mesin goncang teh oolong kelajuan putaran meningkat dari kecil ke besar, dayanya ringan dan secara beransur-ansur berkembang, penyebaran daun dari nipis ke tebal, masa dari pendek ke panjang, dan penapaian dari ringan kepada lebih berat.