Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Teh goncang adalah satu proses dalam proses teh oolong iaitu proses goncangan. Melalui ujian gabungan berbeza bagi daya pergerakan mekanikal dan daya geseran mekanikal shak ing , pengaruh kekuatan mekanikal yang berbeza dari shak ing mengenai perubahan fizikal dan kimia teh segar daun dan kualiti teh telah disiasat. Keputusan menunjukkan bahawa daya senaman mekanikal meningkatkan fungsi pengaliran tisu hujung daun, menyelaraskan bahan perisa sup teh, dan mempunyai kesan dalaman; geseran mekanikal menyebabkan kerosakan sel daun, pengoksidaan enzimatik polifenol teh, aroma teraruh, dan mempunyai kesan luaran; senaman Daya dan geseran harus diselaraskan untuk membentuk aroma yang unik, rasa yang tinggi dan kualiti teh yang lembut.
Peranan teh oolong goncang hijau:
1. Mencakar sel tepi daun untuk mempercepatkan pengoksidaan enzimatik;,
2. Menggalakkan teh hijau kepada "dehidrasi";
3. Tukar cara pengagihan air, supaya bahagian air diagihkan dari sel yang rosak;
4. Memberi daya luaran untuk pelbagai perubahan pada daun.
Cara goncang ing teh oolong?
Daun teh yang layu diletakkan dalam ayak buluh dan diayak ke depan dan ke belakang, supaya tepi daun digosok, sel tepi daun rosak, dan air hilang selepas ditabur, dan polifenol dalam daun secara beransur-ansur. teroksida di bawah tindakan acuan, membentuk kualiti unik teh..Sha raja daun teh ringan dahulu dan kemudian lebih berat, supaya tidak putus tangkai dan menyebabkan daun teh mati.
Shakin g mesti menguasai prinsip "step by step". Kelajuan putaran bagi mesin goncang teh meningkat dari kecil ke tinggi, daya secara beransur-ansur meningkat dari daya ringan, penyebaran daun dari nipis ke tebal, masa dari pendek ke panjang, dan penapaian dari lebih ringan kepada lebih berat. Daun segar lembut dan mempunyai banyak air, jadi ia sesuai untuk pendedahan matahari dan kurang gegaran.
Teh oolong bergegar mesti menguasai prinsip "step by step". The mesin goncang teh oolong kelajuan putaran meningkat dari kecil ke besar, dayanya ringan dan secara beransur-ansur berkembang, penyebaran daun dari nipis ke tebal, masa dari pendek ke panjang, dan penapaian dari ringan kepada lebih berat.