email

Rasa Dan Mood Berbeza Untuk Minum Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

Home > Berita > Berita Industri TehRasa Dan Mood Berbeza Untuk Minum Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Rasa Dan Mood Berbeza Untuk Minum Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

2022-03-25 19:54:39

Rasa yang berbeza
Teh hitam dan teh Pu"er tergolong dalam dua jenis teh yang berbeza. Jenis teh yang berbeza bermakna rasa yang berbeza. Contohnya, Dianhong dan Pu"er kedua-duanya dibuat daripada teh berdaun besar Yunnan, tetapi rasanya berbeza sama sekali. Dari sudut minum, ia sebenarnya tidak lebih daripada "rasa itu berharga". Sesetengah orang suka teh hitam manis dan lembut, dan sesetengah orang suka Pu"er dengan wangian lama yang kuat.

Wangian lama dan rasa lama teh Pu-erh perlu mencapai masa penyimpanan kemudian tertentu untuk muncul, dan rasa dan nilainya dipertingkatkan dengan penyimpanan yang betul dan munasabah; manakala minum teh hitam adalah mengejar aroma dan kemanisannya yang kuat. , Penyimpanan jangka panjang akan membuat aroma teh hitam yang kaya hilang, rasa lemah, dan kehilangan nilai minum teh hitam, jadi teh hitam disyorkan untuk diminum oleh pencinta teh dalam masa 2 hingga 3 tahun.

Mood yang berbeza untuk minum
Rasa teh lama adalah yang kedua, dan lebih banyak lagi adalah daya tarikan yang dipanggil masa, yang dimiliki oleh masa lalu dan pertumbuhan! Dan kemanisan dan kelembutan teh hitam adalah genggaman masa kini. Cawan teh hitam pada masa ini adalah yang paling manis dan paling lembut. Jika anda terlepas, anda akan kehilangannya!

Secara ringkas: proses pengeluaran kedua-duanya adalah berbeza, dan penyimpanan dan transformasi kemudian teh Pu"er juga merupakan sebahagian daripada prosesnya; rasa teh hitam dan teh Pu" adalah berbeza, dan nilai rasa teh teh hitam akan berkurangan dengan peredaran masa. Teh Pu-erh semakin tua dan bertambah baik dari semasa ke semasa; Pu-erh sesuai untuk mengenang masa lalu dan menyaksikan perubahan, jadi teh Pu-erh tidak mempunyai jangka hayat yang jelas, dan teh hitam sesuai untuk menikmati masa kini dan menghargai masa, jadi teh hitam mempunyai jangka hayat.