email

Rasa Dan Mood Berbeza Untuk Minum Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

Home > Berita > Berita Industri TehRasa Dan Mood Berbeza Untuk Minum Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Rasa Dan Mood Berbeza Untuk Minum Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

2022-03-25 19:54:39

Rasa yang berbeza
Teh hitam dan teh Pu"er tergolong dalam dua jenis teh yang berbeza. Jenis teh yang berbeza bermakna rasa yang berbeza. Contohnya, Dianhong dan Pu"er kedua-duanya dibuat daripada teh berdaun besar Yunnan, tetapi rasanya berbeza sama sekali. Dari sudut minum, ia sebenarnya tidak lebih daripada "rasa itu berharga". Sesetengah orang suka teh hitam manis dan lembut, dan sesetengah orang suka Pu"er dengan wangian lama yang kuat.

Wangian lama dan rasa lama teh Pu-erh perlu mencapai masa penyimpanan kemudian tertentu untuk muncul, dan rasa dan nilainya dipertingkatkan dengan penyimpanan yang betul dan munasabah; manakala minum teh hitam adalah mengejar aroma dan kemanisannya yang kuat. , Penyimpanan jangka panjang akan membuat aroma teh hitam yang kaya hilang, rasa lemah, dan kehilangan nilai minum teh hitam, jadi teh hitam disyorkan untuk diminum oleh pencinta teh dalam masa 2 hingga 3 tahun.

Mood yang berbeza untuk minum
Rasa teh lama adalah yang kedua, dan lebih banyak lagi adalah daya tarikan yang dipanggil masa, yang dimiliki oleh masa lalu dan pertumbuhan! Dan kemanisan dan kelembutan teh hitam adalah genggaman masa kini. Cawan teh hitam pada masa ini adalah yang paling manis dan paling lembut. Jika anda terlepas, anda akan kehilangannya!

Secara ringkas: proses pengeluaran kedua-duanya adalah berbeza, dan penyimpanan dan transformasi kemudian teh Pu"er juga merupakan sebahagian daripada prosesnya; rasa teh hitam dan teh Pu" adalah berbeza, dan nilai rasa teh teh hitam akan berkurangan dengan peredaran masa. Teh Pu-erh semakin tua dan bertambah baik dari semasa ke semasa; Pu-erh sesuai untuk mengenang masa lalu dan menyaksikan perubahan, jadi teh Pu-erh tidak mempunyai jangka hayat yang jelas, dan teh hitam sesuai untuk menikmati masa kini dan menghargai masa, jadi teh hitam mempunyai jangka hayat.