Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
1. Jangka hayat teh hitam adalah tempoh minum terbaiknya
Kerana perbezaan dalam proses pengeluaran, teh hitam adalah fully fermented tea, dan kandungannya telah dirangsang untuk mencapai kemuncaknya. Walaupun ia akan dioksidakan dalam simpanan seterusnya, pengoksidaan penyimpanan kemudian teh hitam akan memusnahkan sifat tehnya, itulah sebabnya teh hitam adalah Sebab untuk mengekalkannya tertutup adalah untuk mengelakkan aromanya merebak dan mengurangkan pengoksidaan.
Boleh dikatakan bahawa teh hitam adalah kemuncak rasa pada saat siap, dan kemudian mula menurun. Takrifan jangka hayat dalam piawaian kebangsaan menyebut bahawa item dalam jangka hayat harus mengekalkan kualiti uniknya dalam jangka hayat simpan, jadi jangka hayat teh hitam bukan sahaja Ia hanya tempoh paling lama ia boleh disimpan, atau yang terbaik. tempoh minum. Kini melalui beberapa teknologi pembungkusan vakum, pengisian nitrogen dan pengedap, rasanya dapat dikekalkan dengan lebih baik.
2. Tempoh minum teh Pu-erh terbaik perlu muncul dalam tempoh kemudian
Tidak seperti teh hitam, teh Pu-erh tidak digalakkan untuk diminum sejurus selepas ia dibuat. Ciri-ciri teh teh segar adalah sejuk dan sejuk, tahap pengoksidaan polifenol teh adalah rendah, dan mudah mabuk dan menyakitkan perut apabila minum; sifat teh teh yang baru dimasak adalah panas, dan ia perlu disimpan untuk jangka masa tertentu.
Boleh dikatakan ketika teh Pu-erh habis, barulah di tengah-tengah rasa teh Pu-erh iaitu tempoh peralihan. Kemuncak rasa atau tempoh minum terbaiknya hanya boleh didedahkan selepas bertahun-tahun menggilap.