email

Tempoh Minum Terbaik Berbeza Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

Home > Berita > Berita Industri TehTempoh Minum Terbaik Berbeza Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Tempoh Minum Terbaik Berbeza Antara Teh Puer Dan Teh Hitam

2022-03-19 17:17:47

1. Jangka hayat teh hitam adalah tempoh minum terbaiknya

Kerana perbezaan dalam proses pengeluaran, teh hitam adalah fully fermented tea, dan kandungannya telah dirangsang untuk mencapai kemuncaknya. Walaupun ia akan dioksidakan dalam simpanan seterusnya, pengoksidaan penyimpanan kemudian teh hitam akan memusnahkan sifat tehnya, itulah sebabnya teh hitam adalah Sebab untuk mengekalkannya tertutup adalah untuk mengelakkan aromanya merebak dan mengurangkan pengoksidaan.

Boleh dikatakan bahawa teh hitam adalah kemuncak rasa pada saat siap, dan kemudian mula menurun. Takrifan jangka hayat dalam piawaian kebangsaan menyebut bahawa item dalam jangka hayat harus mengekalkan kualiti uniknya dalam jangka hayat simpan, jadi jangka hayat teh hitam bukan sahaja Ia hanya tempoh paling lama ia boleh disimpan, atau yang terbaik. tempoh minum. Kini melalui beberapa teknologi pembungkusan vakum, pengisian nitrogen dan pengedap, rasanya dapat dikekalkan dengan lebih baik.

2. Tempoh minum teh Pu-erh terbaik perlu muncul dalam tempoh kemudian

Tidak seperti teh hitam, teh Pu-erh tidak digalakkan untuk diminum sejurus selepas ia dibuat. Ciri-ciri teh teh segar adalah sejuk dan sejuk, tahap pengoksidaan polifenol teh adalah rendah, dan mudah mabuk dan menyakitkan perut apabila minum; sifat teh teh yang baru dimasak adalah panas, dan ia perlu disimpan untuk jangka masa tertentu.

Boleh dikatakan ketika teh Pu-erh habis, barulah di tengah-tengah rasa teh Pu-erh iaitu tempoh peralihan. Kemuncak rasa atau tempoh minum terbaiknya hanya boleh didedahkan selepas bertahun-tahun menggilap.