Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
1. Kaedah pemprosesan yang berbeza
Teh hitam ialah teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa pemprosesan, teh hitam memerlukan mesin penapaian untuk melakukan penapaian.
Teh batu ialah teh separa ditapai. Teh batu tergolong dalam teh oolong: ia adalah teh separa ditapai, iaitu, ia ditapai dengan betul semasa pengeluaran untuk menjadikan daunnya sedikit kemerah-merahan. Ia adalah sejenis teh antara teh hijau dan teh hitam. Ia mempunyai kedua-dua kesegaran teh hijau dan kemanisan teh hitam. Oleh kerana bahagian tengah daun berwarna hijau dan bahagian tepi daun berwarna merah, ia dipanggil "daun hijau dengan sempadan merah". Pemprosesan ini memerlukan Electric/Wood Heating Hot Air Oolong Tea Shaking Drum Machine Untuk memproses teh batu wuyi, pemprosesan ini membuat perbezaan antara teh batu wuyi dan jenis teh lain.
2. Bahan mentah adalah berbeza
Daun teh segar yang digunakan dalam teh hitam adalah serupa dengan teh hijau, manakala daun teh segar yang digunakan dalam teh batu separuh ditapai adalah lebih tua, jadi anda biasanya boleh melihat tunas dan daun di bahagian bawah teh hitam, tetapi bahagian bawah teh batu. adalah lebih tebal. Ini disebabkan oleh pelbagai spesies pokok yang mereka gunakan untuk memetik daun teh segar.
3. Warna yang berbeza
Selepas bahagian bawah teh teh hitam direndam, ia hendaklah berwarna merah keperangan, manakala bahagian bawah teh batu berwarna hitam keperangan.
4. Aromanya berbeza
Aroma teh hitam biasanya madu, kentang, karamel, dan lain-lain, manakala teh batu terutamanya wangi bunga tulang batu dan buah.
5. Kaedah pembakar yang berbeza
Teh batu dan teh hitam telah dikeringkan dengan mesin. Perbezaannya ialah teh batu dibakar dengan arang, manakala teh hitam dihisap dengan kayu pain.