DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
1. Kaedah pemprosesan yang berbeza
Teh hitam ialah teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa pemprosesan, teh hitam memerlukan mesin penapaian untuk melakukan penapaian.
Teh batu ialah teh separa ditapai. Teh batu tergolong dalam teh oolong: ia adalah teh separa ditapai, iaitu, ia ditapai dengan betul semasa pengeluaran untuk menjadikan daunnya sedikit kemerah-merahan. Ia adalah sejenis teh antara teh hijau dan teh hitam. Ia mempunyai kedua-dua kesegaran teh hijau dan kemanisan teh hitam. Oleh kerana bahagian tengah daun berwarna hijau dan bahagian tepi daun berwarna merah, ia dipanggil "daun hijau dengan sempadan merah". Pemprosesan ini memerlukan Electric/Wood Heating Hot Air Oolong Tea Shaking Drum Machine Untuk memproses teh batu wuyi, pemprosesan ini membuat perbezaan antara teh batu wuyi dan jenis teh lain.
2. Bahan mentah adalah berbeza
Daun teh segar yang digunakan dalam teh hitam adalah serupa dengan teh hijau, manakala daun teh segar yang digunakan dalam teh batu separuh ditapai adalah lebih tua, jadi anda biasanya boleh melihat tunas dan daun di bahagian bawah teh hitam, tetapi bahagian bawah teh batu. adalah lebih tebal. Ini disebabkan oleh pelbagai spesies pokok yang mereka gunakan untuk memetik daun teh segar.
3. Warna yang berbeza
Selepas bahagian bawah teh teh hitam direndam, ia hendaklah berwarna merah keperangan, manakala bahagian bawah teh batu berwarna hitam keperangan.
4. Aromanya berbeza
Aroma teh hitam biasanya madu, kentang, karamel, dan lain-lain, manakala teh batu terutamanya wangi bunga tulang batu dan buah.
5. Kaedah pembakar yang berbeza
Teh batu dan teh hitam telah dikeringkan dengan mesin. Perbezaannya ialah teh batu dibakar dengan arang, manakala teh hitam dihisap dengan kayu pain.