email

Bagaimana melakukan langkah

Produk panas.

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

2021-07-29 15:52:16

Fermentasi adalah faktor yang sangat penting dalam pengeluaran teh hitam. Aroma unik teh hitam hanya boleh dihasilkan oleh perubahan dalam bahan yang terkandung dalam proses penapaian. Syarikat kami menyediakan anda dengan mesin berkualiti tinggi untuk penapaian teh hitam. Siasatan anda adalah dialu-alukan!

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

2021-07-28 16:02:02

Teh yang ketat berbentuk hitam adalah lebih tahan untuk membakar, dan bentuk jalur lurus lebih popular dengan pengguna. Menguasai teknologi rolling teh hitam, pilih peralatan rolling yang betul, mengalu-alukan perundingan anda!

Dengan teh hitam

Dengan teh hitam

2021-07-20 15:08:21

Dihadapi adalah proses pertama dalam membuat teh hitam. Menguasai masa yang betul dan suhu yang lancar untuk mencapai tahap yang dikehendaki.

Membuat teh hijau bentuk rata

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Teh hijau rata menjadikan teh hijau muncul dalam bentuk yang berbeza dari teh hijau jalur biasa apabila dibancuh. Melalui pengeluaran teh hijau rata, ia boleh dipasarkan sebagai segmen pasaran dengan bentuk teh hijau yang lain.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk kami, sila hantarkan e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana melakukan langkah

2021-04-22 17:34:13

Tujuan langkah menggulung teh adalah untuk membuat bentuknya pada awalnya, dan memecahkan sel daun untuk meningkatkan kepekatan rasa teh selesai. Dalam memproses teh hijau, sebagai tambahan kepada beberapa teh hijau yang terkenal, menggulung secara amnya merupakan proses yang sangat diperlukan.

Orthodox Green/Black/Oolong Tea Rolling Machine

Titik teknikal bergolek adalah:

(1) "Uleni daun tua menjadi panas, dan daun muda menjadi sejuk." Daun lama tidak berkualiti. Sekiranya suhu daun lebih tinggi, mereka mempunyai keplastikan yang baik, dan menguli panas baik untuk jalur. Daun muda berkualiti, dan setelah daun disejukkan, ia dipintal, yang membantu mengekalkan warna dan aroma yang baik.

DL-6CRT-25-Tea-Leaves-Kneading-Machine/Tea-Leaf-Kneader-Kneading-Machine-Equipment-For-Kneading-Tea

(2) Tekanan untuk menguasai "ringan, berat dan ringan". Untuk mengelakkan kepingan teh longgar dan pengeluaran jalur rata yang dihancurkan, tekanan harus mengikut prinsip "cahaya pertama dan kemudian berat, tekanan secara beransur-ansur, cahaya bergantian dan berat, dan akhirnya tidak ada tekanan". Secara amnya, nisbah masa tekanan dan pelepasan adalah 2 hingga 1 atau 3 hingga 1, seperti tekanan selama 10 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit, atau tekanan selama 15 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit.

DL-6CRT-45-Tea-Leaf-Rolling-Machine/Orthodox-BlackGreen-Tea-Leaf-Rolling-Process-Machine-Price

(3) Masa penggulingan dan jumlah daun harus sesuai. Waktu menguli untuk daun muda agak lama, dan daun tua lebih panjang; jumlah lemparan daun berkait rapat dengan isipadu gendang menguli. Oleh kerana isipadu daun muda besar dan ketumpatan besar daun tua kecil, daun muda dapat dibuang dengan lebih tepat, dan daun tua lebih kecil. Ambil teh hijau tumis sebagai contoh, menggunakan mesin gulung dan putar jenis 55, daun segar kelas pertama dan kedua, secara amnya membuang daun pada 30-35 kg, dan gulung selama 40-45 minit. Tahap penggulungan memerlukan kadar pelucutan melebihi 80%, dan kadar pemusnahan tisu sel daun adalah 45% hingga 55%.

DL-6CRT-65-Kneading-Tea-Machinery/650Mm-Stainless-Steel-Tea-Kneading-Table-Machine-Machinery