email

Bagaimana melakukan langkah

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana melakukan langkah

Produk panas.

Memetik Teh Mekanikal

Memetik Teh Mekanikal

2022-06-18 15:36:09

Memetik teh secara mekanikal mesti menggunakan kaedah yang betul untuk menjadikan pokok teh tumbuh dengan lebih baik. Pada masa yang sama, daun segar selepas dipetik mesti diinsuranskan dan disimpan dengan betul.

Nota Memetik Teh

Nota Memetik Teh

2022-06-18 15:29:27

Untuk pertumbuhan daun teh yang lebih baik, semasa proses memetik teh, perhatian harus diberikan kepada teknik memetik teh dan kaedah memetik.

Standard Untuk Penuaian Teh

Standard Untuk Penuaian Teh

2022-06-11 17:39:36

Piawaian memetik teh hendaklah mengikut piawaian teh yang diproses, dengan mengambil kira masalah pengekalan dan penuaian daun.

Risiko Dan Masalah Dalam Memetik Teh

Risiko Dan Masalah Dalam Memetik Teh

2022-06-11 17:04:57

Memetik teh harus mengelakkan memetik pemangsa, memilih mengikut situasi sebenar teh, dan melindungi teh sepenuhnya.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana melakukan langkah

2021-04-22 17:34:13

Tujuan langkah menggulung teh adalah untuk membuat bentuknya pada awalnya, dan memecahkan sel daun untuk meningkatkan kepekatan rasa teh selesai. Dalam memproses teh hijau, sebagai tambahan kepada beberapa teh hijau yang terkenal, menggulung secara amnya merupakan proses yang sangat diperlukan.

Orthodox Green/Black/Oolong Tea Rolling Machine

Titik teknikal bergolek adalah:

(1) "Uleni daun tua menjadi panas, dan daun muda menjadi sejuk." Daun lama tidak berkualiti. Sekiranya suhu daun lebih tinggi, mereka mempunyai keplastikan yang baik, dan menguli panas baik untuk jalur. Daun muda berkualiti, dan setelah daun disejukkan, ia dipintal, yang membantu mengekalkan warna dan aroma yang baik.

DL-6CRT-25-Tea-Leaves-Kneading-Machine/Tea-Leaf-Kneader-Kneading-Machine-Equipment-For-Kneading-Tea

(2) Tekanan untuk menguasai "ringan, berat dan ringan". Untuk mengelakkan kepingan teh longgar dan pengeluaran jalur rata yang dihancurkan, tekanan harus mengikut prinsip "cahaya pertama dan kemudian berat, tekanan secara beransur-ansur, cahaya bergantian dan berat, dan akhirnya tidak ada tekanan". Secara amnya, nisbah masa tekanan dan pelepasan adalah 2 hingga 1 atau 3 hingga 1, seperti tekanan selama 10 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit, atau tekanan selama 15 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit.

DL-6CRT-45-Tea-Leaf-Rolling-Machine/Orthodox-BlackGreen-Tea-Leaf-Rolling-Process-Machine-Price

(3) Masa penggulingan dan jumlah daun harus sesuai. Waktu menguli untuk daun muda agak lama, dan daun tua lebih panjang; jumlah lemparan daun berkait rapat dengan isipadu gendang menguli. Oleh kerana isipadu daun muda besar dan ketumpatan besar daun tua kecil, daun muda dapat dibuang dengan lebih tepat, dan daun tua lebih kecil. Ambil teh hijau tumis sebagai contoh, menggunakan mesin gulung dan putar jenis 55, daun segar kelas pertama dan kedua, secara amnya membuang daun pada 30-35 kg, dan gulung selama 40-45 minit. Tahap penggulungan memerlukan kadar pelucutan melebihi 80%, dan kadar pemusnahan tisu sel daun adalah 45% hingga 55%.

DL-6CRT-65-Kneading-Tea-Machinery/650Mm-Stainless-Steel-Tea-Kneading-Table-Machine-Machinery