email

Bagaimana melakukan langkah

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana melakukan langkah

Produk panas.

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

2023-11-29 09:00:13

Teh hitam, juga dikenali sebagai teh merah di China, adalah minuman popular yang dinikmati oleh orang di seluruh dunia. Artikel ini bertujuan untuk memberikan gambaran ringkas tentang pelbagai jenis teh hitam dan ciri-cirinya.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana melakukan langkah

2021-04-22 17:34:13

Tujuan langkah menggulung teh adalah untuk membuat bentuknya pada awalnya, dan memecahkan sel daun untuk meningkatkan kepekatan rasa teh selesai. Dalam memproses teh hijau, sebagai tambahan kepada beberapa teh hijau yang terkenal, menggulung secara amnya merupakan proses yang sangat diperlukan.

Orthodox Green/Black/Oolong Tea Rolling Machine

Titik teknikal bergolek adalah:

(1) "Uleni daun tua menjadi panas, dan daun muda menjadi sejuk." Daun lama tidak berkualiti. Sekiranya suhu daun lebih tinggi, mereka mempunyai keplastikan yang baik, dan menguli panas baik untuk jalur. Daun muda berkualiti, dan setelah daun disejukkan, ia dipintal, yang membantu mengekalkan warna dan aroma yang baik.

DL-6CRT-25-Tea-Leaves-Kneading-Machine/Tea-Leaf-Kneader-Kneading-Machine-Equipment-For-Kneading-Tea

(2) Tekanan untuk menguasai "ringan, berat dan ringan". Untuk mengelakkan kepingan teh longgar dan pengeluaran jalur rata yang dihancurkan, tekanan harus mengikut prinsip "cahaya pertama dan kemudian berat, tekanan secara beransur-ansur, cahaya bergantian dan berat, dan akhirnya tidak ada tekanan". Secara amnya, nisbah masa tekanan dan pelepasan adalah 2 hingga 1 atau 3 hingga 1, seperti tekanan selama 10 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit, atau tekanan selama 15 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit.

DL-6CRT-45-Tea-Leaf-Rolling-Machine/Orthodox-BlackGreen-Tea-Leaf-Rolling-Process-Machine-Price

(3) Masa penggulingan dan jumlah daun harus sesuai. Waktu menguli untuk daun muda agak lama, dan daun tua lebih panjang; jumlah lemparan daun berkait rapat dengan isipadu gendang menguli. Oleh kerana isipadu daun muda besar dan ketumpatan besar daun tua kecil, daun muda dapat dibuang dengan lebih tepat, dan daun tua lebih kecil. Ambil teh hijau tumis sebagai contoh, menggunakan mesin gulung dan putar jenis 55, daun segar kelas pertama dan kedua, secara amnya membuang daun pada 30-35 kg, dan gulung selama 40-45 minit. Tahap penggulungan memerlukan kadar pelucutan melebihi 80%, dan kadar pemusnahan tisu sel daun adalah 45% hingga 55%.

DL-6CRT-65-Kneading-Tea-Machinery/650Mm-Stainless-Steel-Tea-Kneading-Table-Machine-Machinery