email

Bagaimana Untuk Meningkatkan Rasa Teh Hitam

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Meningkatkan Rasa Teh Hitam

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Meningkatkan Rasa Teh Hitam

2022-02-12 15:54:34

Yang pertama ialah sebab untuk teh musim panas. Oleh kerana kandungan teh polifenol, anthocyanin, dan kafein yang tinggi, dan nisbah fenol kepada ammonia dalam teh musim panas itu sendiri, teh hitam itu sendiri yang dibuat daripada teh musim panas mempunyai tahap kepahitan yang tinggi dan aroma yang kurang baik. Jika kaedah pengeluaran teh hitam tradisional digunakan, kandungan polifenol akan menjadi terlalu tinggi, dan kepahitan akan jelas. Penyelesaiannya adalah dengan menambah masa layu, meningkatkan proses seperti proses penghijauan, mengurangkan kepahitan dan meningkatkan aroma teh.

Yang kedua ialah masalah ketukangan. Masa untuk proses layu teh tidak mencukupi, dan pengoksidaan enzimatik polifenol tidak mencukupi, mengakibatkan tahap kepahitan yang lebih tinggi dalam teh hitam.

Sebagai tindak balas kepada masalah ini, syarikat kami menyediakan cara yang berbeza untuk layu mengikut keperluan pelanggan yang berbeza.

Layu oleh teh layu ma dague, suhu dan udara panas vloume boleh laras, kawasan layu kira-kira 5m², kapasiti kira-kira 100 kg setiap kelompok.

Jika anda digunakan di rumah, ini rak layu teh sesuai untuk anda. Layu semula jadi, rak layu teh buluh.


Untuk membuat kesimpulan mudah: 1. Jika sup mengambil masa terlalu lama, kepahitan teh hitam akan jelas; 2. Bahagian bawah teh dengan batang tidak seragam dan aromanya tidak enak, iaitu teh hitam yang dibuat daripada teh musim panas, dan prosesnya tidak diperbaiki dengan sewajarnya. ; ③ Jika bahagian bawah daun lembut dan tebal, tunas dan daun biasa banyak dan aromanya wangi, dan warna sup merah dan cerah, ini bermakna proses membuat teh tidak sesuai, mengakibatkan dalam kepahitan yang tinggi.

Jika ia adalah kerana astringency tangkai teh, batang teh boleh digunakan untuk pasca pemprosesan daun teh.

menggunakan mesin pemetik tangkai teh untuk mengambil tangkai teh, akan meningkatkan kualiti teh hitam.


Perkara terakhir yang perlu dikatakan ialah teh hitam yang ditapai sepenuhnya adalah mustahil untuk benar-benar bebas daripada kepahitan; kami merasakan bahawa teh hitam adalah manis dan tidak pahit, hanya kerana kandungan monosakarida dalam teh hitam adalah mencukupi, kemanisan dengan mudah boleh menutup kepahitan yang lemah.