email

Bagaimana Untuk Meningkatkan Rasa Teh Hitam

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Meningkatkan Rasa Teh Hitam

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Meningkatkan Rasa Teh Hitam

2022-02-12 15:54:34

Yang pertama ialah sebab untuk teh musim panas. Oleh kerana kandungan teh polifenol, anthocyanin, dan kafein yang tinggi, dan nisbah fenol kepada ammonia dalam teh musim panas itu sendiri, teh hitam itu sendiri yang dibuat daripada teh musim panas mempunyai tahap kepahitan yang tinggi dan aroma yang kurang baik. Jika kaedah pengeluaran teh hitam tradisional digunakan, kandungan polifenol akan menjadi terlalu tinggi, dan kepahitan akan jelas. Penyelesaiannya adalah dengan menambah masa layu, meningkatkan proses seperti proses penghijauan, mengurangkan kepahitan dan meningkatkan aroma teh.

Yang kedua ialah masalah ketukangan. Masa untuk proses layu teh tidak mencukupi, dan pengoksidaan enzimatik polifenol tidak mencukupi, mengakibatkan tahap kepahitan yang lebih tinggi dalam teh hitam.

Sebagai tindak balas kepada masalah ini, syarikat kami menyediakan cara yang berbeza untuk layu mengikut keperluan pelanggan yang berbeza.

Layu oleh teh layu ma dague, suhu dan udara panas vloume boleh laras, kawasan layu kira-kira 5m², kapasiti kira-kira 100 kg setiap kelompok.

Jika anda digunakan di rumah, ini rak layu teh sesuai untuk anda. Layu semula jadi, rak layu teh buluh.


Untuk membuat kesimpulan mudah: 1. Jika sup mengambil masa terlalu lama, kepahitan teh hitam akan jelas; 2. Bahagian bawah teh dengan batang tidak seragam dan aromanya tidak enak, iaitu teh hitam yang dibuat daripada teh musim panas, dan prosesnya tidak diperbaiki dengan sewajarnya. ; ③ Jika bahagian bawah daun lembut dan tebal, tunas dan daun biasa banyak dan aromanya wangi, dan warna sup merah dan cerah, ini bermakna proses membuat teh tidak sesuai, mengakibatkan dalam kepahitan yang tinggi.

Jika ia adalah kerana astringency tangkai teh, batang teh boleh digunakan untuk pasca pemprosesan daun teh.

menggunakan mesin pemetik tangkai teh untuk mengambil tangkai teh, akan meningkatkan kualiti teh hitam.


Perkara terakhir yang perlu dikatakan ialah teh hitam yang ditapai sepenuhnya adalah mustahil untuk benar-benar bebas daripada kepahitan; kami merasakan bahawa teh hitam adalah manis dan tidak pahit, hanya kerana kandungan monosakarida dalam teh hitam adalah mencukupi, kemanisan dengan mudah boleh menutup kepahitan yang lemah.