Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Yang pertama ialah sebab untuk teh musim panas. Oleh kerana kandungan teh polifenol, anthocyanin, dan kafein yang tinggi, dan nisbah fenol kepada ammonia dalam teh musim panas itu sendiri, teh hitam itu sendiri yang dibuat daripada teh musim panas mempunyai tahap kepahitan yang tinggi dan aroma yang kurang baik. Jika kaedah pengeluaran teh hitam tradisional digunakan, kandungan polifenol akan menjadi terlalu tinggi, dan kepahitan akan jelas. Penyelesaiannya adalah dengan menambah masa layu, meningkatkan proses seperti proses penghijauan, mengurangkan kepahitan dan meningkatkan aroma teh.
Yang kedua ialah masalah ketukangan. Masa untuk proses layu teh tidak mencukupi, dan pengoksidaan enzimatik polifenol tidak mencukupi, mengakibatkan tahap kepahitan yang lebih tinggi dalam teh hitam.
Sebagai tindak balas kepada masalah ini, syarikat kami menyediakan cara yang berbeza untuk layu mengikut keperluan pelanggan yang berbeza.
Layu oleh teh layu ma dague, suhu dan udara panas vloume boleh laras, kawasan layu kira-kira 5m², kapasiti kira-kira 100 kg setiap kelompok.
Jika anda digunakan di rumah, ini rak layu teh sesuai untuk anda. Layu semula jadi, rak layu teh buluh.
Untuk membuat kesimpulan mudah: 1. Jika sup mengambil masa terlalu lama, kepahitan teh hitam akan jelas; 2. Bahagian bawah teh dengan batang tidak seragam dan aromanya tidak enak, iaitu teh hitam yang dibuat daripada teh musim panas, dan prosesnya tidak diperbaiki dengan sewajarnya. ; ③ Jika bahagian bawah daun lembut dan tebal, tunas dan daun biasa banyak dan aromanya wangi, dan warna sup merah dan cerah, ini bermakna proses membuat teh tidak sesuai, mengakibatkan dalam kepahitan yang tinggi.
Jika ia adalah kerana astringency tangkai teh, batang teh boleh digunakan untuk pasca pemprosesan daun teh.
menggunakan mesin pemetik tangkai teh untuk mengambil tangkai teh, akan meningkatkan kualiti teh hitam.
Perkara terakhir yang perlu dikatakan ialah teh hitam yang ditapai sepenuhnya adalah mustahil untuk benar-benar bebas daripada kepahitan; kami merasakan bahawa teh hitam adalah manis dan tidak pahit, hanya kerana kandungan monosakarida dalam teh hitam adalah mencukupi, kemanisan dengan mudah boleh menutup kepahitan yang lemah.