Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Teh hitam digemari penggemar teh kerana warna supnya yang cerah, rasa yang lembut dan manis, serta bunga dan buah-buahan yang harum, yang juga menjadikan proses minum teh penuh keselesaan bagi penggemar teh. Walau bagaimanapun, jika teh hitam yang dibancuh tidak mempunyai aroma bunga dan buah yang asli, dan tidak mempunyai rasa sup manis dan manis, tetapi digantikan dengan rasa masam dan masam, ia akan memberi kesan yang besar kepada petani teh" penjualan teh dan reputasi.
Kemungkinan masam teh hitam terbahagi kepada tiga jenis: proses pengeluaran teh hitam yang tidak betul, penyimpanan yang tidak betul dan pembuatan bir yang tidak betul. Anda boleh menganalisisnya satu demi satu, mengetahui kemungkinan masam teh hitam satu demi satu, dan menyelesaikan masalah dari sumbernya.
Antara sebab masam sup teh hitam, yang tidak wajar
black tea process adalah sebab yang paling biasa. Proses pengeluaran paket merah secara kasar dibahagikan kepada empat langkah, pertama layu, kemudian bergolek, kemudian penapaian, dan akhirnya pengeringan.
Proses dan langkah ini semuanya mempunyai keperluan yang sangat tinggi pada suhu, kelembapan, pengudaraan, dll. Jika terdapat sedikit ralat dalam butiran, ia berkemungkinan menyebabkan "penapaian tidak betul" dan sup teh akan menjadi masam.
Seterusnya, saya akan menganalisis dan memberikan penyelesaian untuk anda satu persatu.