email

Mengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

Home > Berita > Berita Industri TehMengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Mengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

2022-02-18 14:37:24

Teh hitam digemari penggemar teh kerana warna supnya yang cerah, rasa yang lembut dan manis, serta bunga dan buah-buahan yang harum, yang juga menjadikan proses minum teh penuh keselesaan bagi penggemar teh. Walau bagaimanapun, jika teh hitam yang dibancuh tidak mempunyai aroma bunga dan buah yang asli, dan tidak mempunyai rasa sup manis dan manis, tetapi digantikan dengan rasa masam dan masam, ia akan memberi kesan yang besar kepada petani teh" penjualan teh dan reputasi.
Kemungkinan masam teh hitam terbahagi kepada tiga jenis: proses pengeluaran teh hitam yang tidak betul, penyimpanan yang tidak betul dan pembuatan bir yang tidak betul. Anda boleh menganalisisnya satu demi satu, mengetahui kemungkinan masam teh hitam satu demi satu, dan menyelesaikan masalah dari sumbernya.
Antara sebab masam sup teh hitam, yang tidak wajar black tea process adalah sebab yang paling biasa. Proses pengeluaran paket merah secara kasar dibahagikan kepada empat langkah, pertama layu, kemudian bergolek, kemudian penapaian, dan akhirnya pengeringan.
Proses dan langkah ini semuanya mempunyai keperluan yang sangat tinggi pada suhu, kelembapan, pengudaraan, dll. Jika terdapat sedikit ralat dalam butiran, ia berkemungkinan menyebabkan "penapaian tidak betul" dan sup teh akan menjadi masam.

Seterusnya, saya akan menganalisis dan memberikan penyelesaian untuk anda satu persatu.