email

Mengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

Home > Berita > Berita Industri TehMengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

Produk panas.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Pengeringan yang betul boleh mencerminkan sepenuhnya aroma teh batu Wuyi pada peringkat akhir, berikut adalah maklumat lanjut pengeringan.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

2022-09-09 15:24:25

Layu dan hijau bergegar adalah langkah utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Selamat datang kenalan anda untuk butiran lanjut.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Mengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

2022-02-18 14:37:24

Teh hitam digemari penggemar teh kerana warna supnya yang cerah, rasa yang lembut dan manis, serta bunga dan buah-buahan yang harum, yang juga menjadikan proses minum teh penuh keselesaan bagi penggemar teh. Walau bagaimanapun, jika teh hitam yang dibancuh tidak mempunyai aroma bunga dan buah yang asli, dan tidak mempunyai rasa sup manis dan manis, tetapi digantikan dengan rasa masam dan masam, ia akan memberi kesan yang besar kepada petani teh" penjualan teh dan reputasi.
Kemungkinan masam teh hitam terbahagi kepada tiga jenis: proses pengeluaran teh hitam yang tidak betul, penyimpanan yang tidak betul dan pembuatan bir yang tidak betul. Anda boleh menganalisisnya satu demi satu, mengetahui kemungkinan masam teh hitam satu demi satu, dan menyelesaikan masalah dari sumbernya.
Antara sebab masam sup teh hitam, yang tidak wajar black tea process adalah sebab yang paling biasa. Proses pengeluaran paket merah secara kasar dibahagikan kepada empat langkah, pertama layu, kemudian bergolek, kemudian penapaian, dan akhirnya pengeringan.
Proses dan langkah ini semuanya mempunyai keperluan yang sangat tinggi pada suhu, kelembapan, pengudaraan, dll. Jika terdapat sedikit ralat dalam butiran, ia berkemungkinan menyebabkan "penapaian tidak betul" dan sup teh akan menjadi masam.

Seterusnya, saya akan menganalisis dan memberikan penyelesaian untuk anda satu persatu.