email

Mengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

Home > Berita > Berita Industri TehMengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Mengapa Teh Hitam Rasanya Masam Selepas Diseduh?

2022-02-18 14:37:24

Teh hitam digemari penggemar teh kerana warna supnya yang cerah, rasa yang lembut dan manis, serta bunga dan buah-buahan yang harum, yang juga menjadikan proses minum teh penuh keselesaan bagi penggemar teh. Walau bagaimanapun, jika teh hitam yang dibancuh tidak mempunyai aroma bunga dan buah yang asli, dan tidak mempunyai rasa sup manis dan manis, tetapi digantikan dengan rasa masam dan masam, ia akan memberi kesan yang besar kepada petani teh" penjualan teh dan reputasi.
Kemungkinan masam teh hitam terbahagi kepada tiga jenis: proses pengeluaran teh hitam yang tidak betul, penyimpanan yang tidak betul dan pembuatan bir yang tidak betul. Anda boleh menganalisisnya satu demi satu, mengetahui kemungkinan masam teh hitam satu demi satu, dan menyelesaikan masalah dari sumbernya.
Antara sebab masam sup teh hitam, yang tidak wajar black tea process adalah sebab yang paling biasa. Proses pengeluaran paket merah secara kasar dibahagikan kepada empat langkah, pertama layu, kemudian bergolek, kemudian penapaian, dan akhirnya pengeringan.
Proses dan langkah ini semuanya mempunyai keperluan yang sangat tinggi pada suhu, kelembapan, pengudaraan, dll. Jika terdapat sedikit ralat dalam butiran, ia berkemungkinan menyebabkan "penapaian tidak betul" dan sup teh akan menjadi masam.

Seterusnya, saya akan menganalisis dan memberikan penyelesaian untuk anda satu persatu.