email

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Layu

Home > Berita > Berita Industri TehSalah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Layu

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Layu

2022-02-18 15:38:47

Layu teh adalah langkah pertama dalam penghasilan teh hitam, proses ini adalah untuk membolehkan lembapan yang terkandung dalam teh tersejat. Selepas daun teh hitam yang segar dipetik, ia perlu disiarkan tepat pada masanya, supaya daun teh mula kehilangan air secara berterusan. Dalam tempoh ini, bahagian dalam daun teh sentiasa mengalami reaksi yang indah.

Apabila teh hitam layu, adalah perlu untuk mengawal dengan ketat tempoh masa untuk daun segar kehilangan air. Terlalu cepat atau terlalu perlahan akan memberi kesan yang tidak dapat dipulihkan ke atas kualiti teh hitam.

Dan juga mengawal ketat ketebalan taburan teh. Layu teh hitam memberi perhatian kepada gerai nipis, dan gerai nipis boleh mengehadkan daun teh dalam persekitaran yang gerah, untuk mengelakkan daun teh segar daripada lemas, menghasilkan rasa hijau dan masam.

Oleh itu, layu sederhana adalah sangat penting.

Pada masa ini syarikat kami menyediakan dua jenis peralatan untuk layu teh hitam.

Yang pertama adalah layu semulajadi melalui a tea withering tray. Plat layu diperbuat daripada kulit buluh lapisan atas semula jadi, yang semulajadi tulen dan bebas pencemaran. Jika pemprosesan anda adalah pemprosesan berskala kecil, kemudian letakkan 2.5kg daun segar pada setiap pinggan hijau, dan pada masa yang sama mempunyai persekitaran pengudaraan yang baik dan suhu yang sesuai, anda secara semula jadi boleh layu untuk masa yang lama.

Kedua, kami menawarkan peralatan layu yang dipanaskan secara elektrik. Berbanding dengan daun teh yang layu secara semula jadi, kelajuan layu tea withering machine adalah lebih cepat, dan persekitaran yang layu tidak terjejas oleh persekitaran semula jadi. Ia amat sesuai untuk pemprosesan teh di kilang teh sederhana dan besar. Mempercepatkan kelajuan layu teh hitam dan mengurangkan kehilangan daun segar yang disebabkan oleh layu sebelum masanya.