email

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Home > Berita > Berita Industri TehSalah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

2022-02-25 16:34:13

Selepas layu selesai, pengeluaran teh hitam datang ke proses kedua - bergolek.

Tujuan black tea rolling process adalah sangat jelas. Satu adalah untuk memusnahkan dinding dalaman daun teh, membolehkan jus teh mengalir keluar, yang mudah untuk membentuk bentuk; yang lain adalah untuk menggalakkan pengoksidaan enzimatik polifenol, dan kemudian menggalakkan pembentukan theaflavin, thearubigin dan bahan-bahan lain.

Butiran proses menggulung juga sangat penting, dan mempunyai kesan penting sama ada daun teh itu masam.

Jika jumlah daun segar terlalu banyak semasa proses penggulungan teh hitam, atau masa penggulungan terlalu lama, atau daya penggulungan terlalu kuat, daun teh tidak akan dapat menghilangkan haba dan bernafas, dan suhu dalaman dan kelembapan daun teh akan melebihi standard, yang akhirnya akan membuat teh hitam. Menghasilkan penapaian yang tidak baik, dengan rasa masam.

Oleh itu, adalah sangat penting untuk memilih mesin rolling teh hitam yang sesuai mengikut bentuk dan saiz teh itu sendiri. Syarikat kami telah melaraskan mesin rolling mengikut bentuk dan keperluan rolling teh di kawasan yang berbeza. Mesin penggulung teh hitam menjadikan teh berdaun besar dan teh berdaun kecil boleh diuli dengan betul. Elakkan faktor tidak menguntungkan yang menjadikan teh hitam masam semasa proses menggulung.