email

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Home > Berita > Berita Industri TehSalah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

2022-02-25 16:34:13

Selepas layu selesai, pengeluaran teh hitam datang ke proses kedua - bergolek.

Tujuan black tea rolling process adalah sangat jelas. Satu adalah untuk memusnahkan dinding dalaman daun teh, membolehkan jus teh mengalir keluar, yang mudah untuk membentuk bentuk; yang lain adalah untuk menggalakkan pengoksidaan enzimatik polifenol, dan kemudian menggalakkan pembentukan theaflavin, thearubigin dan bahan-bahan lain.

Butiran proses menggulung juga sangat penting, dan mempunyai kesan penting sama ada daun teh itu masam.

Jika jumlah daun segar terlalu banyak semasa proses penggulungan teh hitam, atau masa penggulungan terlalu lama, atau daya penggulungan terlalu kuat, daun teh tidak akan dapat menghilangkan haba dan bernafas, dan suhu dalaman dan kelembapan daun teh akan melebihi standard, yang akhirnya akan membuat teh hitam. Menghasilkan penapaian yang tidak baik, dengan rasa masam.

Oleh itu, adalah sangat penting untuk memilih mesin rolling teh hitam yang sesuai mengikut bentuk dan saiz teh itu sendiri. Syarikat kami telah melaraskan mesin rolling mengikut bentuk dan keperluan rolling teh di kawasan yang berbeza. Mesin penggulung teh hitam menjadikan teh berdaun besar dan teh berdaun kecil boleh diuli dengan betul. Elakkan faktor tidak menguntungkan yang menjadikan teh hitam masam semasa proses menggulung.