email

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Home > Berita > Berita Industri TehSalah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Produk panas.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Pengeringan yang betul boleh mencerminkan sepenuhnya aroma teh batu Wuyi pada peringkat akhir, berikut adalah maklumat lanjut pengeringan.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

2022-09-09 15:24:25

Layu dan hijau bergegar adalah langkah utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Selamat datang kenalan anda untuk butiran lanjut.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

2022-02-25 16:34:13

Selepas layu selesai, pengeluaran teh hitam datang ke proses kedua - bergolek.

Tujuan black tea rolling process adalah sangat jelas. Satu adalah untuk memusnahkan dinding dalaman daun teh, membolehkan jus teh mengalir keluar, yang mudah untuk membentuk bentuk; yang lain adalah untuk menggalakkan pengoksidaan enzimatik polifenol, dan kemudian menggalakkan pembentukan theaflavin, thearubigin dan bahan-bahan lain.

Butiran proses menggulung juga sangat penting, dan mempunyai kesan penting sama ada daun teh itu masam.

Jika jumlah daun segar terlalu banyak semasa proses penggulungan teh hitam, atau masa penggulungan terlalu lama, atau daya penggulungan terlalu kuat, daun teh tidak akan dapat menghilangkan haba dan bernafas, dan suhu dalaman dan kelembapan daun teh akan melebihi standard, yang akhirnya akan membuat teh hitam. Menghasilkan penapaian yang tidak baik, dengan rasa masam.

Oleh itu, adalah sangat penting untuk memilih mesin rolling teh hitam yang sesuai mengikut bentuk dan saiz teh itu sendiri. Syarikat kami telah melaraskan mesin rolling mengikut bentuk dan keperluan rolling teh di kawasan yang berbeza. Mesin penggulung teh hitam menjadikan teh berdaun besar dan teh berdaun kecil boleh diuli dengan betul. Elakkan faktor tidak menguntungkan yang menjadikan teh hitam masam semasa proses menggulung.