email

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Home > Berita > Berita Industri TehSalah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Salah Satu Faktor Masam Teh Hitam: Teh Rolling

2022-02-25 16:34:13

Selepas layu selesai, pengeluaran teh hitam datang ke proses kedua - bergolek.

Tujuan black tea rolling process adalah sangat jelas. Satu adalah untuk memusnahkan dinding dalaman daun teh, membolehkan jus teh mengalir keluar, yang mudah untuk membentuk bentuk; yang lain adalah untuk menggalakkan pengoksidaan enzimatik polifenol, dan kemudian menggalakkan pembentukan theaflavin, thearubigin dan bahan-bahan lain.

Butiran proses menggulung juga sangat penting, dan mempunyai kesan penting sama ada daun teh itu masam.

Jika jumlah daun segar terlalu banyak semasa proses penggulungan teh hitam, atau masa penggulungan terlalu lama, atau daya penggulungan terlalu kuat, daun teh tidak akan dapat menghilangkan haba dan bernafas, dan suhu dalaman dan kelembapan daun teh akan melebihi standard, yang akhirnya akan membuat teh hitam. Menghasilkan penapaian yang tidak baik, dengan rasa masam.

Oleh itu, adalah sangat penting untuk memilih mesin rolling teh hitam yang sesuai mengikut bentuk dan saiz teh itu sendiri. Syarikat kami telah melaraskan mesin rolling mengikut bentuk dan keperluan rolling teh di kawasan yang berbeza. Mesin penggulung teh hitam menjadikan teh berdaun besar dan teh berdaun kecil boleh diuli dengan betul. Elakkan faktor tidak menguntungkan yang menjadikan teh hitam masam semasa proses menggulung.