DL-6CYMJ-32 Electric Black Gold Stone Matcha Grinder: Grinds hingga ≤15μm, kapasiti ~ 50g/h, 0.55kW. Ideal untuk premium, matcha halus kecil.
DL-6CSTL-CM50 untuk memproses teh hijau/oolong, gunakan pemanasan bahan api kayu, arang batu atau pelet, diameter drum 50cm, panjang 260cm, kelajuan dan suhu laras. Kapasitu kira -kira 50 kg sejam.
DL-6CSTP-D110 Untuk memproses teh hijau/oolong, gunakan pemanasan bahan api kayu, arang batu atau pelet, diameter drum 110cm, panjang 100cm, kelajuan dan suhu laras. Kapasitu kira -kira 100 kg per jam.
DL-6CSTL-Q80 Untuk memproses teh hijau/oolong, gunakan pemanasan kayu, arang batu atau pelet, diameter drum 80cm, panjang 400cm, kelajuan dan suhu laras. Kapasitu kira -kira 150 kg sejam.
DL-6CFX-435 boleh digunakan untuk semua teh jenis, melalui jumlah bertiup udara, teh berat yang berbeza ditiup ke kedudukan yang berbeza dan disaring melalui outlet yang sepadan, 5 saiz teh yang berbeza boleh dipilih.
DL-6CFX-F30-3QB adalah jenis peralatan pemeriksaan teh baru yang dibangunkan oleh syarikat kami, ia boleh memisahkan daun segar dan teh siap dalam satu mesin. Ia boleh menjimatkan wang dan pekerja. Ia boleh menyesuaikan kelajuan pemeriksaan dan kelajuan angin. Ia adalah pembantu yang baik untuk kilang teh!
DL-6CYQT-6105 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh oolong, dram yang diperbuat daripada buluh, aktiviti teh yang layu telah meningkat dengan gemetar, ia boleh membuat rasa teh lebih wangi, kapasiti kira-kira 32 kg setiap kumpulan.
Mesin ini sesuai untuk proses membentuk dan memanggang teh keriting bermutu tinggi. Teh yang dipanggang oleh mesin ini mempunyai jalur yang ketat dan kemas, seragam seragam, warna hijau terang, fuzz putih yang kelihatan, dan aroma kaya-menunjukkan ciri-ciri teh berkualiti tinggi. Sistem pemanasan mesin menawarkan dua pilihan: pemanasan elektrik dan pemanasan gas cecair, yang membolehkan pengguna memilih fleksibel berdasarkan keperluan sebenar mereka.
Apakah kekeringan? "Kamus Teh Cina" berkata: "Proses membiarkan air berlebihan menguap, memusnahkan aktiviti enzim, menghalang pengoksidaan enzimatik, menggalakkan tindak balas termokimia kandungan teh, meningkatkan aroma dan rasa teh, dan membentuk bentuk. Permulaan teh Proses terakhir membuat, selepas ditapis, juga perlu dikeringkan.Suhu pengeringan, jumlah daun, masa, kaedah operasi adalah petunjuk teknikal untuk memastikan kualiti produk.
Selepas teh putih layu mencapai keperluan teknologi, ia memasuki peringkat pengeringan proses pengeluaran awal, iaitu baking (pengeringan).
Berapa banyak cara pengeringan teh putih?
Peringkat pengeringan adalah pemanggangan, dan kaedah pengeringan teh putih termasuk pengeringan arang, electric roasting cage, dan mesin pengering mekanikal.
Proses pengeringan teh putih menggabungkan kaedah tradisional dan moden. Kaedah tradisional adalah memanggang dengan api arang, dan kaedah moden menggunakan a white dryer untuk pengeringan.
Apakah ciri-ciri teknologi pengeringan tradisional dan teknologi pengeringan moden?
Proses pengeringan tradisional: memanggang di atas api arang. Kaedah ini telah popular sejak dinasti Ming dan Qing, dan ia telah diturunkan sehingga kini dan digunakan secara meluas. Komposisi sangkar pembakar diperbuat daripada jalur buluh. Selepas dibakar arang, teh putih mempunyai arang yang jelas dan aroma yang halus. Ciri-ciri aroma dan rasa teh putih yang dihasilkan oleh proses pengeringan ini disukai ramai.
Teknologi pengeringan moden: Kebanyakan pengeluaran teh putih moden menggunakan pengering, sangkar pemanggang elektrik dan mesin pengering teh untuk menyelesaikan pengeringan. Mesin pengering teh digunakan apabila daun teh putih yang layu mencapai 90% kekeringan.
Oleh kerana kaedah pengeringan yang berbeza, aroma dan rasa teh putih akan sedikit berbeza. Tidak kira kaedah pengeringan tradisional atau kaedah pengeringan moden, matlamat utama adalah untuk menggalakkan pengewapan kelembapan teh, supaya memenuhi piawaian penyimpanan dan minuman..
Piawaian menetapkan bahawa kandungan lembapan teh putih mestilah kurang daripada 8%, dan kandungan lembapan teh putih yang dirawat dengan proses pengeringan kebanyakannya dikawal di bawah 6%. Untuk penyimpanan jangka panjang, kandungan lembapan teh hendaklah sekitar 5%-6%.