DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Apakah kekeringan? "Kamus Teh Cina" berkata: "Proses membiarkan air berlebihan menguap, memusnahkan aktiviti enzim, menghalang pengoksidaan enzimatik, menggalakkan tindak balas termokimia kandungan teh, meningkatkan aroma dan rasa teh, dan membentuk bentuk. Permulaan teh Proses terakhir membuat, selepas ditapis, juga perlu dikeringkan.Suhu pengeringan, jumlah daun, masa, kaedah operasi adalah petunjuk teknikal untuk memastikan kualiti produk.
Selepas teh putih layu mencapai keperluan teknologi, ia memasuki peringkat pengeringan proses pengeluaran awal, iaitu baking (pengeringan).
Berapa banyak cara pengeringan teh putih?
Peringkat pengeringan adalah pemanggangan, dan kaedah pengeringan teh putih termasuk pengeringan arang, electric roasting cage, dan mesin pengering mekanikal.
Proses pengeringan teh putih menggabungkan kaedah tradisional dan moden. Kaedah tradisional adalah memanggang dengan api arang, dan kaedah moden menggunakan a white dryer untuk pengeringan.
Apakah ciri-ciri teknologi pengeringan tradisional dan teknologi pengeringan moden?
Proses pengeringan tradisional: memanggang di atas api arang. Kaedah ini telah popular sejak dinasti Ming dan Qing, dan ia telah diturunkan sehingga kini dan digunakan secara meluas. Komposisi sangkar pembakar diperbuat daripada jalur buluh. Selepas dibakar arang, teh putih mempunyai arang yang jelas dan aroma yang halus. Ciri-ciri aroma dan rasa teh putih yang dihasilkan oleh proses pengeringan ini disukai ramai.
Teknologi pengeringan moden: Kebanyakan pengeluaran teh putih moden menggunakan pengering, sangkar pemanggang elektrik dan mesin pengering teh untuk menyelesaikan pengeringan. Mesin pengering teh digunakan apabila daun teh putih yang layu mencapai 90% kekeringan.
Oleh kerana kaedah pengeringan yang berbeza, aroma dan rasa teh putih akan sedikit berbeza. Tidak kira kaedah pengeringan tradisional atau kaedah pengeringan moden, matlamat utama adalah untuk menggalakkan pengewapan kelembapan teh, supaya memenuhi piawaian penyimpanan dan minuman..
Piawaian menetapkan bahawa kandungan lembapan teh putih mestilah kurang daripada 8%, dan kandungan lembapan teh putih yang dirawat dengan proses pengeringan kebanyakannya dikawal di bawah 6%. Untuk penyimpanan jangka panjang, kandungan lembapan teh hendaklah sekitar 5%-6%.