email

Pengeringan Teh Putih

Home > Berita > Berita Industri TehPengeringan Teh Putih

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Pengeringan Teh Putih

2022-01-19 14:49:19

Pengeringan teh putih adalah peringkat penting untuk teh putih untuk mengeluarkan air yang berlebihan dan meningkatkan aroma dan rasa. Melalui penaik suhu tinggi, aktiviti enzim dimusnahkan, pengoksidaan enzimatik ditamatkan, dan warna, aroma dan kualiti rasa terbentuk sebelum dibakar ditetapkan;

Terdapat dua kaedah pengeringan: Pengering teh dan sangkar pengeringan buluh. Indeks penaik sederhana: Daun teh yang dipintal dengan tangan adalah serbuk, batangnya patah sebaik sahaja ia patah, dan kandungan air di bawah 6%.

Sekumpulan kecil teh boleh dikeringkan menggunakan a rotary tea drying machine. Suhu penaik teh ialah 80 ~ 110 darjah Celsius, masa adalah 10 ~ 20 minit, dan masa membakar adalah 2 ~ 3 kali.

Pengering teh pintar teh yang disediakan oleh syarikat kami boleh menetapkan suhu dan masa mengikut keadaan sebenar daun teh, dan udara dilepaskan secara sama rata, dan pemanasannya stabil. Apabila masa pemanasan yang ditetapkan dicapai, mesin akan secara automatik penggera dan menghentikan pemanasan untuk mengelakkan daun teh daripada menjadi terlalu panas dan berbahaya.

Pada masa yang sama, electric bamboo roasting cage boleh juga mengeringkan daun teh yang sudah 90% kering secara kecil-kecilan. Daun teh dijemur semula.

Menggunakan peralatan pengeringan teh yang berbeza boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran teh putih dan meningkatkan kualiti daun teh.