email

Pengeringan Teh Putih

Home > Berita > Berita Industri TehPengeringan Teh Putih

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Pengeringan Teh Putih

2022-01-19 14:49:19

Pengeringan teh putih adalah peringkat penting untuk teh putih untuk mengeluarkan air yang berlebihan dan meningkatkan aroma dan rasa. Melalui penaik suhu tinggi, aktiviti enzim dimusnahkan, pengoksidaan enzimatik ditamatkan, dan warna, aroma dan kualiti rasa terbentuk sebelum dibakar ditetapkan;

Terdapat dua kaedah pengeringan: Pengering teh dan sangkar pengeringan buluh. Indeks penaik sederhana: Daun teh yang dipintal dengan tangan adalah serbuk, batangnya patah sebaik sahaja ia patah, dan kandungan air di bawah 6%.

Sekumpulan kecil teh boleh dikeringkan menggunakan a rotary tea drying machine. Suhu penaik teh ialah 80 ~ 110 darjah Celsius, masa adalah 10 ~ 20 minit, dan masa membakar adalah 2 ~ 3 kali.

Pengering teh pintar teh yang disediakan oleh syarikat kami boleh menetapkan suhu dan masa mengikut keadaan sebenar daun teh, dan udara dilepaskan secara sama rata, dan pemanasannya stabil. Apabila masa pemanasan yang ditetapkan dicapai, mesin akan secara automatik penggera dan menghentikan pemanasan untuk mengelakkan daun teh daripada menjadi terlalu panas dan berbahaya.

Pada masa yang sama, electric bamboo roasting cage boleh juga mengeringkan daun teh yang sudah 90% kering secara kecil-kecilan. Daun teh dijemur semula.

Menggunakan peralatan pengeringan teh yang berbeza boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran teh putih dan meningkatkan kualiti daun teh.