email

Pengeringan Teh Putih

Home > Berita > Berita Industri TehPengeringan Teh Putih

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Pengeringan Teh Putih

2022-01-19 14:49:19

Pengeringan teh putih adalah peringkat penting untuk teh putih untuk mengeluarkan air yang berlebihan dan meningkatkan aroma dan rasa. Melalui penaik suhu tinggi, aktiviti enzim dimusnahkan, pengoksidaan enzimatik ditamatkan, dan warna, aroma dan kualiti rasa terbentuk sebelum dibakar ditetapkan;

Terdapat dua kaedah pengeringan: Pengering teh dan sangkar pengeringan buluh. Indeks penaik sederhana: Daun teh yang dipintal dengan tangan adalah serbuk, batangnya patah sebaik sahaja ia patah, dan kandungan air di bawah 6%.

Sekumpulan kecil teh boleh dikeringkan menggunakan a rotary tea drying machine. Suhu penaik teh ialah 80 ~ 110 darjah Celsius, masa adalah 10 ~ 20 minit, dan masa membakar adalah 2 ~ 3 kali.

Pengering teh pintar teh yang disediakan oleh syarikat kami boleh menetapkan suhu dan masa mengikut keadaan sebenar daun teh, dan udara dilepaskan secara sama rata, dan pemanasannya stabil. Apabila masa pemanasan yang ditetapkan dicapai, mesin akan secara automatik penggera dan menghentikan pemanasan untuk mengelakkan daun teh daripada menjadi terlalu panas dan berbahaya.

Pada masa yang sama, electric bamboo roasting cage boleh juga mengeringkan daun teh yang sudah 90% kering secara kecil-kecilan. Daun teh dijemur semula.

Menggunakan peralatan pengeringan teh yang berbeza boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran teh putih dan meningkatkan kualiti daun teh.