Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Pengeringan teh putih adalah peringkat penting untuk teh putih untuk mengeluarkan air yang berlebihan dan meningkatkan aroma dan rasa. Melalui penaik suhu tinggi, aktiviti enzim dimusnahkan, pengoksidaan enzimatik ditamatkan, dan warna, aroma dan kualiti rasa terbentuk sebelum dibakar ditetapkan;
Terdapat dua kaedah pengeringan: Pengering teh dan sangkar pengeringan buluh. Indeks penaik sederhana: Daun teh yang dipintal dengan tangan adalah serbuk, batangnya patah sebaik sahaja ia patah, dan kandungan air di bawah 6%.
Sekumpulan kecil teh boleh dikeringkan menggunakan a rotary tea drying machine. Suhu penaik teh ialah 80 ~ 110 darjah Celsius, masa adalah 10 ~ 20 minit, dan masa membakar adalah 2 ~ 3 kali.
Pengering teh pintar teh yang disediakan oleh syarikat kami boleh menetapkan suhu dan masa mengikut keadaan sebenar daun teh, dan udara dilepaskan secara sama rata, dan pemanasannya stabil. Apabila masa pemanasan yang ditetapkan dicapai, mesin akan secara automatik penggera dan menghentikan pemanasan untuk mengelakkan daun teh daripada menjadi terlalu panas dan berbahaya.
Pada masa yang sama, electric bamboo roasting cage boleh juga mengeringkan daun teh yang sudah 90% kering secara kecil-kecilan. Daun teh dijemur semula.
Menggunakan peralatan pengeringan teh yang berbeza boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran teh putih dan meningkatkan kualiti daun teh.