DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Pengeringan teh putih adalah peringkat penting untuk teh putih untuk mengeluarkan air yang berlebihan dan meningkatkan aroma dan rasa. Melalui penaik suhu tinggi, aktiviti enzim dimusnahkan, pengoksidaan enzimatik ditamatkan, dan warna, aroma dan kualiti rasa terbentuk sebelum dibakar ditetapkan;
Terdapat dua kaedah pengeringan: Pengering teh dan sangkar pengeringan buluh. Indeks penaik sederhana: Daun teh yang dipintal dengan tangan adalah serbuk, batangnya patah sebaik sahaja ia patah, dan kandungan air di bawah 6%.
Sekumpulan kecil teh boleh dikeringkan menggunakan a rotary tea drying machine. Suhu penaik teh ialah 80 ~ 110 darjah Celsius, masa adalah 10 ~ 20 minit, dan masa membakar adalah 2 ~ 3 kali.
Pengering teh pintar teh yang disediakan oleh syarikat kami boleh menetapkan suhu dan masa mengikut keadaan sebenar daun teh, dan udara dilepaskan secara sama rata, dan pemanasannya stabil. Apabila masa pemanasan yang ditetapkan dicapai, mesin akan secara automatik penggera dan menghentikan pemanasan untuk mengelakkan daun teh daripada menjadi terlalu panas dan berbahaya.
Pada masa yang sama, electric bamboo roasting cage boleh juga mengeringkan daun teh yang sudah 90% kering secara kecil-kecilan. Daun teh dijemur semula.
Menggunakan peralatan pengeringan teh yang berbeza boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran teh putih dan meningkatkan kualiti daun teh.