email

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Home > Berita > Berita Industri TehMengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Keempat, daun teh Pu er yang ditekan mempunyai satu langkah lebih daripada teh lepas, iaitu, akan berlaku proses autoklaf. Dalam proses autoklaf ini, penggunaan yang betul bagi tea cake press machine untuk menghasilkan wap akan menjadikan daun teh mempunyai kelembapan yang sangat baik. Dan suhu ini ditambah dengan suhu yang baik dan sesuai hanyalah persekitaran terbaik untuk aktiviti mikrob dan pembiakan, yang boleh mempercepatkan pengembangan bakteria berfaedah dan membunuh mikroorganisma berbahaya dengan lebih cepat, sekali gus menyediakan keadaan yang lebih baik untuk transformasi kemudian..'
Kelima, selepas penapaian teh Pu-erh adalah proses yang sangat panjang, dan proses ini terutamanya menggunakan enzim biologi sebagai pemangkin untuk menggalakkan tindak balas mikroorganisma dalam daun teh, dan jika daun teh diasingkan oleh oksigen, ia akan menjadi terpencil. Bakteria yang berfaedah akan mati terlalu cepat, kemudian teh akan dikarbonkan lebih awal.
Secara umumnya, kek tekan purba teh Pu"er adalah untuk kemudahan pengangkutan, manakala kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek ditekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.