email

Apakah teh gelap?

Produk panas.

Pengeringan Teh Putih

Pengeringan Teh Putih

2022-01-19 14:49:19

Proses pengeringan teh akhirnya merupakan langkah pemprosesan untuk teh dengan teh. Memilih cara terbaik untuk mengeringkan teh putih akan meningkatkan kualiti teh putih.

Teh Putih Layu

Teh Putih Layu

2022-01-19 14:31:14

Layu teh adalah proses yang sangat penting dalam penghasilan teh putih. Kaedah layu yang berbeza boleh digunakan mengikut keadaan sebenar.

Penetapan Teh Pu'er

Penetapan Teh Pu'er

2022-01-11 15:17:23

Penetapan suhu tinggi jangka panjang periuk penetapan teh universal boleh mendedahkan aroma teh Pu'er dan memancarkan aroma wangi.

Pengurusan Kebun Teh Sebelum Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Sebelum Teh Musim Bunga

2022-01-11 14:33:29

Gunakan langkah pengurusan taman teh, pemangkasan pokok teh dan lain-lain mesin pengurusan taman teh, pembajaan, dsb., untuk menggalakkan pertumbuhan pokok teh dan meningkatkan kualiti teh musim bunga.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Apakah teh gelap?

2021-10-08 14:00:04

Teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China. Ia adalah fermented tea Dalam erti kata yang benar di mana mikroorganisma mengambil bahagian dalam pembentukan kualiti semasa pemprosesan. Teh Hitam adalah teh dunia dengan pengeluaran dan jualan terbesar, kecuali teh hitam dan teh hijau, dan ia juga merupakan salah satu daripada teh yang paling tersendiri di China. Teh hijau Qingtuan Cake Awal menjadi prototaip asli teh hitam Oleh kerana penaik jangka panjang dan pengeringan dan jangka panjang yang tidak dimeteraikan pengangkutan dan penyimpanan.

Semasa Dinasti Song Utara (1074), Sichuan menggunakan teh rambut hijau untuk menjadikannya hitam dan autoklaf untuk membuat "teh hitam" untuk perdagangan sempadan. Oleh sebab alasan sejarah, kawasan penghasil teh hitam di China kini tertumpu di Hunan, Yunnan, Hubei, Sichuan, Guangxi dan tempat-tempat lain. Oleh kerana ciri-ciri yang berlainan bahan mentah di pelbagai rantau, atau disebabkan oleh perbezaan dalam tabiat pemprosesan yang terkumpul dalam tempoh yang lama, mereka telah membentuk bentuk dan produk produk yang unik. Ciri-ciri kualiti. Pada masa ini, jenis utama warna yang disediakan termasuk PU "Er Tea, Fuzhuan, Heizhuan, Huazhuan, Qianliangcha dan sebagainya. Borang produk termasuk compacted brick type, jenis bakul yang dipadatkan, jenis kek Tuo yang dipadatkan dan jenis lajur yang dipadatkan. Kebanyakan kaedah pemprosesan dan pembungkusan teh hitam mengikuti sejarah, dan pembungkusan menggunakan bahan semula jadi seperti bakul dan kertas. Oleh itu, teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China yang mempunyai sejarah yang terbaik dan sejarah yang dipelihara.

Teh gelap tergolong dalam teh pasca-fermentasi di mana mikroorganisma mengambil bahagian dalam transformasi bahan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, satu siri kajian saintifik telah membuktikan bahawa dalam proses pemprosesan, penyimpanan dan pengangkutan teh gelap, disebabkan oleh tindakan enzim ekstraselular dari mikroorganisma, banyak bahan biokimia yang tidak terdapat di teh lain atau mempunyai kandungan yang rendah dihasilkan, yang berbeza dari teh lain. Ciri-ciri OMICS bahan-bahan fungsional ini mempunyai kesan penjagaan kesihatan yang unik dalam mengawal selia glukosa dan metabolisme lipid dan metabolisme protein.